четвъртък, 22 март 2012 г.

Калифорнийска златна треска


  • 230 г натурален шоколад
  • 150 г шоколад с пълнеж по избор
  • 5 бр. яйца
  • 3 ч.ч. захар
  • 1 и 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. масло
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1/2 ч.ч. счукани ядки 
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 C. В дълбок съд на слаб огън разтопете маслото и натуралния шоколад. Когато шоколадът е почти разтопен, дръпнете от огъня и бъркайте до пълното му разтапяне. Оставете настрани. В малък съд смесете брашното и солта. Оставете настрани. Разбийте яйцата, захарта и ванилията на най-ниската скорост, после бавно увеличете до средна скорост. Разбивайте около 10 минути или докато сместа стане бледа и пухкава. Добавяйте по малко, като редувате от шоколадовата и брашнената смес, като започнете и завършите с шоколадовата. В тава, покрита с хартия за печене, излейте половината от сместа, отгоре наредете блокчетата шоколад с пълнеж и поръсете с ядките. Изсипете останалата смес и печете на 180 C около 45-55 минути. Обърнете върху метална решетка за 15-20 минути. Охладете и поръсете с пудра захар. Пудрата захар може да замените с глазура по избор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар